dinsdag 28 augustus 2018

Bijzonderheden FPL week 3

Na 2 bizarre weken zou je verwachten dat week 3 de boel zou normaliseren... 5 rode kaarten , hoge producties van oud bekenden en een choke festijn van Aubameyang en anderen met een gemiddelde van 50 punten lijkt het seizoen pittig te beginnen. Hierbij de bijzonderheden



Arsenal – West Ham

Arsenal begon behoorlijk slordig hadden na 35 minuten voetbal al 0-2 achter moeten staan een egoïstische Arnautovic zorgde ervoor dat het 0-1 bleef.

Ramsey (7.4) speelde ok scoorde , Guendozi (4.5) wist ondanks een slordige wedstrijd wederom indruk op me te maken met zijn inzicht en voorzetten die voor gevaar zorgen.
Monreal (5.0) en Bellerin (5.4) speelden aanvallend gezien heel goed maar verdedigend verwacht ik voorlopig niet veel, een Alexander Arnold of van Aanholt zijn naar mijn mening dan toch betere optie
Lacazette (9.4) viel heel goed in en stond aan de basis van de 2-1 (assist) en wist ruimte te maken voor Welbeck bij de 3-1. Aubamayang 11.0 is moeilijk te verdedigen als FPL optie. Ik heb hem in mijn team en geef hem persoonlijk nog één kans.

Arnautovic (7.0) had makkelijk een hattrick en assist kunnen hebben. Nadat hij Masuaku in de eerste helft oversloeg en voor eigen eer probeerde te gaan. Een paar minuten later wist hij van buiten de 16 mooi in te schieten. Cech wist 2 schoten op doel van hem mooi te redden en een 2e goal werd afgekeurd.
Anderson (5.5) zag er ook goed uit zijn assist werd afgekeurd en hij wist zelf ook nog 3 gevarlijke kansen te creëren.


Wolves- Manchester City

Geweldige wedstrijd van de Wolves. Jimenez (5.5) zag zijn doelpunt afgekeurd worden en heeft het Kompany behoorlijk moeilijk gemaakt in de wedstijd.
Costa (5.0) zag 2 schoten tegen gehouden worden door Ederson.
Een prachtige voorzet van Moutinho (5.5) werd door Boly (4.5) met zijn arm! In het doel gewerkt.
Patricio had een heerlijke wedstrijd waarin hij 6 schoten op doel wist te redden.

David Silva (8.6) werd in de eerste helft naar de grond gewerkt maar City kreeg de penalty wat tot grote frustratie zorgde bij de City spelers en DUIDELIJK te zien was bij een keiharde kopbal van Laporte voor de 1-1. Aguero wist 2x de paal te raken en zag 3 schoten gestopt worden.
Jesus (9.9) viel goed in maar wist een voorzet van de weer heerlijk spelende Mendy ( 6.3) niet in te koppen. Bernardo Silva (7.6) mag/doet opvallend weinig in de aanval hij blijft op rechts hangen om het veld breed te houden en komt alleen bij 2e kansen naar binnen. Of dat echt 7.6 mil waard is betwijfel ik.

Liverpool – Birmingham

Salah wist voor vele FPL managers (waaronder ik) de eerste goal van de middag te scoren en blijft zijn pijskaartje (13.0) nog steeds waard met 29 goals uit 29 thuiswedstrijden (inclusief Champions League wedstrijden) sinds zijn aantreden bij Liverpool maar het grappige is dat hij nog niet scherp is.
Echter viel het me wel af dat Liverpool dat seizoen zeer traag en gebalanceerd speelt Firmino (9.5) speelt dit seizoen weer als middenvelder (ultra valse 9) en Salah iets dieper waardoor Mane (9.8) een vrije rol heeft.
Keita (7.5) blijft vaak hangen op het middenveld om Robertson (6.1) vrijheid te geven voor een voorzet of zelf in te grijpen bij een 2e kans, maar net als bij Bernardo Silva is het prijskaartje voor ze een rol ( Neves 5.0 en Hughes 5.0) hebben zelf zo een rol.
Alexander Arnold pakte zijn 3e gele kaart in 3 wedstrijden en is 2 gele kaarten verwijderd van een schorsing, wat jammer is want met een prijskaartje van 5.0 is hij super aantrekkelijk.
Allison (5.5) is naar mijn mening nu de beste keeper in de Premier League maar voor FPL is hij minder interessant met een ijzersterk duo van Van Dijk (6.0) en Gomez (5.5)voor hem


Bournemouth – Everton

Daniels (4,5) begint echt oud te worden dit was duidelijk te zien met een snelheidsduivel als Wallcott tegenover hem die bijna bij elke poging langs hem wist te komen.

Wilson (6.1) lijkt toch de man voorin bij Bournemouth dit seizoen met 5 schoten en versierde penalty.
King (6.4) mocht een penalty nemen maar was verder toch weer redelijk onzichtbaar

een vroege rode kaart van Richarlison (6.7) zorgde ervoor dat echt alles vanaf rechts liep Walcott (6.6) , Siggurdson (7,4) en Tosun 6,9 kregen ook spontaan meer ruimte. Dit zou voor hun komende 2 wedstrijden zonder Richarlison ( 3 wedstrijden schorsing waarvan een bekerwedstrijd) wel eens aantrekkelijk kunnen worden.

Southhampton – Leicester

Ings 5.6 lijkt een koopje met zijn statistieken tot nu toe, hij heeft bijvoorbeeld al meer schoten op doel dan Tosun(6.9),Benteke (7.0), Aubameyang en Lukaku (11m) maar ik vind het vreemd dat zijn coach hem geen volledige wedstrijden laat spelen.
Bertrand (5.0) lijkt zijn oude vorm hervonden te hebben en wist een kanonskogel te scoren.

Schmeichel (5.0) wist Leicester in de wedstrijd te houden en Ings te frustreren
Gray (5.5) wist dankzij een blunder van cedric (4,5 te scoren)
Chillwel 5.0 mag heel vaak naar voren komen en voorzetten er was helaas niemand om zijn kansen af te ronden. Maddison had niet zijn beste wedstrijd.

Huddersfield – Cardiff

Hamer (4,0) mocht het veld na 11 min verlaten .
Cardiff kan goed verdedigen maar niet scoren .
Verder niks interessants over de saaie wedstrijd (10 vs 10 met 2 rode kaarten) te vermelden.

Manchester United - Tottenham

Lukaku 10.9 wist naast een open doel te schieten in de eerste helft en een paar keer de bal niet tussen de palen te krijgen. Lingard (6.4) zag er gevaarlijk uit. Shaw (5.1) lijkt een vaste kracht dit seizoen

Kane 12.4 begint in vorm te komen, Lucas (7.1) lijkt de snelste stijger van dit seizoen te worden (3% naar 8% in 1 dag) en terecht. Pocchetino lijkt dit jaar met zijn backs te rouleren ( Trippier 6.0, Aurier 5.8, Davies 5.9 en Rose 5.9)  Alli had pech dat hij niet tot scoren kwam 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten