woensdag 25 juli 2018

King Salah in FPL: 13M. Kopen of niet?

De voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen zijn in volle gang. Dit geldt ook voor de meer dan 5 miljoen FPL-managers. De spelerslijsten en prijzen zijn reeds gepubliceerd, dus de selecties van de managers beginnen ook steeds meer vorm te krijgen. Uiteraard is het voor een ieder wel even afwachten wat er zal gebeuren op de transfermarkt. 


De meeste FPL-managers zijn uiteraard benieuwd naar het spelerprofiel van Mo Salah, de voetballer met de meeste FPL punten in 1 seizoen in de geschiedenis van dit spel. Toen vorig seizoen bekend werd dat Salah naar Liverpool vertrok, was er meteen golf van enthousiasme te merken bij de deelnemers van onze eigen FPL competitie. Voor velen van ons werd hij dan ook de eerste speler die voor £9M werd aangetrokken in pre-season. Echter had niemand van ons kunnen vermoeden dat hij het zo geweldig zou doen. 

De 26-jarige Egyptische aanvaller was in zijn eerste seizoen bij Liverpool goed voor 32 goals en 10 assists in de Premier League. Dit resulteerde in 3 player of the month awards,  een golden boot award voor de topscorer  van de competitie en de EPL player of the year award.  Niet slecht voor een speler die eerder tot tweemaal toe werd weggestuurd door zijn toenmalig werkgever Chelsea. (resp. naar Fiorentina en AS Roma)

Als we kijken naar zijn FPL spelersprofiel voor het seizoen 2018/2019 kan er worden gesteld dat er goed nieuws en slecht nieuws is voor de managers die hem willen aantrekken. Het goede nieuws is dat hij wederom tot middenvelder wordt gerekend, terwijl hij toch echt al zijn wedstrijden afwerkt als rechteraanvaller. Dit is een voordeel omdat doelpunten van middenvelders meer punten opleveren dan doelpunten van aanvallers. Bovendien krijgen middenvelders een extra punt als het team een clean sheet weet te behalen tijdens de wedstrijd. Kijkend naar de ontwikkelingen bij Liverpool (o.a. aankoop van topkeeper Alisson) is de kans groot dat zij dit seizoen regelmatig de 0 weten te houden achterin. Dit biedt kans voor Salah om wederom de best scorende FPL speler te worden. 

Al dit succes heeft uiteraard een keerzijde… tenminste, voor de FPL managers onder ons. Salah is met £13M ver uit de duurste speler in de league. Alleen Spurs- en Engeland aanvoerder Harry Kane komt met £12,5M in de buurt van de prijs van Salah. 

Zowel het goede nieuws als het slechte nieuws moeten in overweging worden genomen, voordat je besluit om maar liefst 13% van je totale budget te besteden aan 1 speler. 

Met West Ham, Crystal Palace en Brighton als eerste 3 tegenstanders, had Liverpool het zwaarder kunnen treffen. De kans is dan ook zeker aanwezig dat Salah er een aantal in trapt in deze 3 wedstrijden. Dit kan inhouden dat hij hierna in waarde stijgt, waardoor je in een later stadium nog meer zal moeten uitgeven om Salah in je team te krijgen. 

Daarnaast kan je er vanuit gaan dat meer dan de helft van de 5miljoen + managers Salah zal opnemen in hun selectie. Bij een slechte prestatie van Salah, zal dit dus betekenen dat je het niet slechter zal doen dan het gros van de managers. Salah vanaf het begin opnemen in je team is dus een veilige optie. Bij mij was hij dan ook meteen de eerste speler die ik selecteerde. 

Doe je ook mee aan onze league? code:

21885-242802

Nr 1 : 100€ (50€ speeltegoed 50€ cash)
Nr 2 :   50€ (25€ speeltegoed 25€ cash)
Nr 3 :   25€ speeltegoed


JoeRay




Geen opmerkingen:

Een reactie posten